Allemaal Theater

COLUMN: Naar welk theater zit ik eigenlijk te kijken als het gaat om berichtgeving over Rusland?

De hele wereld moet de Russen boycotten, want die zouden de MH 17 naar beneden hebben geschoten. Het bewijs daarvoor is echter geheim. Maar het gaat inmiddels zover dat de grootste NAVO-oefeningen ooit aan de grens met Rusland worden gehouden. Om nog maar niet van de Amerikaans-Chinese akkefietjes te spreken in de Zuid-Chinese Zee.

NATO oefent dicht tegen de Russische grens

Dan moet ik de Russen agressief vinden want die scheren met hun gevechtsvliegtuigen dicht langs Amerikaanse oorlogsschepen, die ver van huis, zo’n beetje tegen Rusland aan, hun missie uitvoeren?

Rusland provoceert Amerikaans oorlogsschip

russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases

Het woord Hooligan is typisch Engels, want wordt geassocieerd met Engels tuig dat huis houdt bij voetbalwedstrijden. Nu zijn het als er gemept wordt ineens Engelse voetballiefhebbers en  Russische hooligans. Bovendien gestuurd door Putin zelf.

Russische hooligans hebben banden met Kremlin

De Amerikanen en hun bondgenoten proberen al jaren om ISIS aan te pakken in Syrie en dat lukt niet. Nu doen de Russen dat al een tijdje succesvol en nu is dat allemaal niet goed want dan zijn het Syrische gematigde rebellen. Bovendien waar bemoeien de Russen zich mee?

Russen moeten geen door de US gesteunde rebellen bombarderen

En dan willen de Russen wat grote vrachtvliegtuigen kopen en wie staat er klaar? ………… Boeing.

Russen kopen Boeing 747’s

De wereld is gestoord: het is nu officieel!

En dan mogen we de rest van het jaar nog genieten van de slechtste show on Earth … de Amerikaanse ‘verkiezingen’.

PS: de Amerikanen noemen de plek waar ze oorlogvoeren een ‘theater‘… zegt genoeg!

ceterum censeo

Overigens ben ik van mening dat het logisch en abstract denkvermogen van ingenieurs vaker zou moeten doorklinken in het publieke debat. Ongeacht welk debat. Ingenieurs zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle gebruikte en misbruikte techniek in de wereld. Zij zouden zich veel nadrukkelijker moeten bemoeien met hoe en waar en door wie hun technologieën gebruikt worden. Een stevig basis in moreel en ethisch besef is hiervoor noodzakelijk, naast een goede kennis van de historie en de actualiteit van alle menselijke geloofssystemen: zoals daar zijn o.a. wetenschap, techniek, economie, filosofie, religie en politiek. Voorwaar geen sinecure, maar voor een werkelijk vreedzame ontwikkeling van onze soort van het allergrootste belang. Met respect voor elkaars standpunten in een taboe- en waardevrij debat, waar men openstaat voor de inzichten van de ander. Om zo in gezamenlijkheid, in het besef dat de menselijk soort een werkelijk oneindige creatieve potentie heeft, alle ontstane problemen op te lossen .

dr.ir. Coen Vermeeren, 20 juni 2016

 

 

12 thoughts on “Allemaal Theater”

 1. Wauw, ik ben onder de indruk van het moedige stukje van deze auteur. Want in de nihilistische leugen- en oorlogsmachine die het Westen is geworden MOET je Poetin haten als je ooit nog een ‘carrière’ wil.

  Als de auteur nu nog een stukje wil schrijven over de totale controle over het Westen door de zionistische maffia – misschien is er zelfs een causaal verband met dat Rusland-dossier, want onder Poetin kunnen de zionisten er niet alle grondstoffen jatten – dan komt ie in mijn lijstje met persoonlijke helden.

 2. Dank voor dit goede artikel!

  George Carlin, (overleden) satiricus:
  “When you are born in this world you are given a ticket to the Freak Show and when you are born in America you are given a front row seat.”
  Wel…….ik denk dat je als Am. op het toneel staat en geniet van alle “applaus”.

  EvaB.

 3. prima stuk Coen. Zoals je weet is het konijnenhol diep en artikelen zoals deze helpen mensen op weg naar een deel vd oplossing worde. Groet, Emil

 4. Wat dieper in het konijnenhol: het Verenigd Koninkrijk is een stut geweest voor de jonge EU om tegenaan te groeien. Het is altijd de bedoeling geweest dat Engeland de EU weer zou verlaten. Daarom hebben ze Nigel Farage ook zo excessief zijn gang laten gaan. Niet voor niets hebben de Britten hun pond behouden. We weten het toch? Staatkundig regeert the Cabal via de Empire of the Cities. Vaticaan – onafhankelijk en soeverein, London City – onafhankelijk en soeverein, Washington – onafhankelijk en soeverein. London binnen de EU is uiteindelijk niet werkbaar voor het Rooms-Babylonische Kruisvaarderssyndicaat.

  Dacht je dat het volk het voor het zeggen had in de EU. Het spel is juist dat het lijkt alsof de Britse bevolking de macht heeft het VK uit de EU te stemmen. Dan krijgt de bevolking straks ook de schuld in de schoenen geschoven van alle nadelige effecten. En wassen de politici hun handen in de bekende onschuld.

  Uiteindelijk zijn de VS slechts een Crown Corporation van de Tempeliers, geleid vanuit London. En de Tempeliers worden geleid vanuit het Vaticaan. Met de NAVO-bezettingsmacht nu nadrukkelijk op het Europese continent aanwezig, kan in Europa de Marshall-law elk moment uitgeroepen worden. Daar moet Engeland van gevrijwaard blijven. London heeft via Washington Europa nu bezet met het NAVO-Kruisvaardersleger. Als het hier lelijk wordt, wil London zich niet aan zijn eigen opgestookte vuurtje branden.

  Dan is er nog iets anders in het spel. William wordt de opvolger van Elisabeth. Mijn vermoeden is dat dit snel wordt aangekondigd na een Brexit. De Britse monarch is het staatshoofd van de gehele Gemenebest, Canada, Australië en middels de US Crown Corporation zelfs van de VS. Het is de bedoeling dat William zijn soevereine macht in de wereld kan doen laten gelden. Dat kan alleen als het Verenigd Koninkrijk – met alles wat daaraan hangt, het hele nog altijd levende British Empire – los van de EU komt te staan

 5. het zijn altijd de regeerings leiders die ruzie maken, en de spanning op voeren, en het volk mag lijden…
  en de oorlogen uitvechten.
  Ze hebben wapens, en die willen ze gebruiken ook, en die atoom wapens staan er , en ooit zal er een gek gebruik van maken..We leven in een gevaarlijke wereld..Ze moeten met elkaar praten, en niet eigenwijs zijn.. maar dat zijn ze wel, want ze denken altijd dat zij het gelijk aan hun kant hebben, welke partij dan ook…

 6. Ik hoop met hart en ziel dat steeds meer mensen beginnen door te krijgen dat er iets zeer kwalijks aan de gang is dat op een enorme ramp kan gaan uitdraaien.
  Blij dat u, als geleerde, ziet wat er gaande is en ik hoop dat er binnen uw kring meer zijn die eenzelfde mening hebben en die durven uit te dragen. De tijd dringt, de gestoorden (psychopaten) moeten ontmaskerd en gestopt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *