Broodje Filosofie: Hoezo, denken?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, denken?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen. Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd, maar op = op!

Hoezo, denken?

Filosofie zweverig? Niet denken is over je leven is pas zweverig! Wie geen grote vragen stelt leeft zomaar, in het wilde weg. Op deze manier leven is niet alleen veel minder interessant, het is ook onmogelijk vol te houden. We kunnen grote vragen niet ontwijken, ze blijven terugkomen. Soms naar aanleiding van liefdesverdriet, soms naar aanleiding van examenstress, soms naar aanleiding van een regenbui onderweg naar huis.

Jan Drost trekt ten strijde tegen de gedachteloosheid, en laat zien op welke manieren denken kan helpen. Met een assortiment aan verschillende denkbrillen gaat hij langs moeilijke vragen. Zet de Epicurusmonocle op voor omgaan met de dood of doe Spinozalenzen in voor liefdesverdriet.  Kom langs op in de HIVE op 30 april, schud je eigen bril af en kijk op andere manieren naar de belangrijkste vragen van ons leven.

Jan Drost

Filosoof, schrijver en The School of Life-docent Jan Drost (1975) gaf in februari 2013 het allereerste Broodje Filosofie bij de TU Delft, over liefde. Zijn nieuwste boek, Denken helpt, is net uitgekomen. Daarvoor schreef hij Het romantisch misverstand – Anders denken over liefde.

Visit the location's website here.