Examenvrees? Bang voor spreken in het openbaar?

Recording: Examenvrees? Bang voor spreken in het openbaar?

Emotional Freedom Techniques – Gebruik EFT om je stressklachten aan te pakken

Stressklachten, faalangst, sprekersangst, zomaar een aantal problemen die effectief functioneren in de weg staan en bijvoorbeeld bij het doen van examen of het geven van een voordracht blokkerend kunnen werken.

De LSVB heeft onderzoek gedaan naar psychische klachten onder studenten: maar liefst 49% heeft psychische klachten of heeft klachten gehad. Vermoeidheid, depressie en stress zijn de meest voorkomende problemen. Wil jij snel en effectief van dit soort klachten af? Wil je voorkomen dat je dit soort klachten krijgt? Kom dan naar deze lezing en leer meer over deze verbazingwekkend makkelijke techniek. Aan het eind van de lezing ken je het basisprotocol en kun je het zelf toepassen. Ook zullen we een korte EFT-demo geven met vrijwilligers uit het publiek.

EFT is een makkelijke vorm van acupressuur die medio negentiger jaren in de VS is ontwikkeld en sindsdien met groot succes over de hele wereld wordt gebruikt. Met de vingers wordt zachtjes geklopt op een aantal specifieke punten op de energiemeridianen die door het lichaam lopen. De punten die gebruikt worden bij EFT bevinden zich in het gezicht, het bovenlichaam en de handen. Voor deze behandeling blijf je gewoon gekleed en je kunt het overal doen.

Nieuwsgierig? Iedereen kan het, je hebt geen speciale voorkennis nodig. Na afloop krijg je het basisprotocol mee.

De TU Delft biedt al een aantal jaren EFT aan via de studentendecanen. Bij deze lezing een stukje achtergrondkennis, praktisch tips en mocht je meteen je angsten willen overwinnen dan kun je tijdens de lezing misschien aanmelden als proefpersoon voor een demonstratie. Martin de Witte, René Arns (therapeuten) en Gabrielle Rutten (arts) werken al vele jaren succesvol met deze methode. Meer informatie: www.eftpraktijkactrom.nlwww.dekloplossing.nl en www.acutaptuur.nl

Visit the locations website here.