Tegenlicht Meet Up: De Klimaatzaak

In samenwerking met Lijm & Cultuur en VPRO Tegenlicht wordt op 30 september om 20:30 uur een VPRO Tegenlicht Meet Up n.a.v. de aflevering “de Klimaatzaak”. Die avond kijken we met publiek en gasten naar fragmenten uit de aflevering  en praten aan de hand daarvan met elkaar over het onderwerp door. We delen gezichtspunten en gaan op zoek naar de betekenis op lokaal niveau.

Speciale gasten

Stephan Brandligt -Wethouder Werk, Duurzame ontwikkeling en Beheer, Gemeente Delft
Prof. Ad van Wijk – initiatiefnemer en trekker van Green Village, Hoogleraar Future Energy Systems TU Delft en een van de mede-eisers in de Klimaatzaak
en anderen…

De Klimaatzaak

Het klimaatbeleid dat de Nederlandse overheid voert laat te wensen over. Advocaat Roger Cox besloot de staat voor de rechter te slepen. Doet de Nederlandse overheid alles wat in haar vermogen ligt om opwarming van de aarde tegen te gaan? 900 klagers en milieuorganisatie Urgenda vonden van niet. De Limburgse advocaat Roger Cox spande namens hen een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat en werd in het gelijk gesteld. VPRO Tegenlicht volgde het proces van dichtbij en laat zien dat één man wel degelijk het verschil kan maken.

Wat is de betekenis hiervan, internationaal, nationaal, regionaal, lokaal. Waar staat iedereen in zijn streven naar een gezonder klimaat; hoe maken we in Delft het verschil?

De aflevering is te bekijken op de website: tegenlicht.vpro.nl

Visit the location's website here.