Climate Action Verkiezingsdebat 2021

Recording: Climate Action Verkiezingsdebat 2021

De Verkiezingen komen er weer aan, de campagnes zijn begonnen. Momenteel is het vooral corona dat de klok slaat, heel begrijpelijk. Dat neemt niet weg dat er andere belangrijke thema’s de aandacht verdienen. Welke koers gaat het land varen op het gebied van werk, zorg, veiligheid, en niet op de laatste plaats, het klimaat? Veel partijen zijn het er inmiddels over eens dat we actie moeten ondernemen om de klimaatcrisis aan te pakken. Maar hoe moeten we dat doen? Hoe kunnen we de industrie en maatschappij verduurzamen? Hoe kunnen we als Nederland hierin voorop lopen?

Op 4 maart organiseert Studium Generale, in samenwerking met GreenTU en de Studentenraad, het Climate Action Verkiezingsdebat 2021, met vertegenwoordigers van de politieke jongerenpartijen. Tijdens dit debat geven we de generatie die de nabije toekomst moet gaan vormgeven een podium om te debatteren over hún oplossing voor de klimaatproblematiek.

De debatleiding is in handen van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut. Tussen de debatrondes door zullen de Kiesmannen zorgen voor het broodnodige vermaak, waar je stiekem toch nog iets van opsteekt!

Wil je meer weten over dit thema? Lees hier meer over de visie van de TU op Climate Action.

Visit the location's website here.