Het Filosofisch Café: Filosofie wereldwijd- het taoïsme en confucianisme uit China

Recording: Het Filosofisch Café: Filosofie wereldwijd- het taoïsme en confucianisme uit China

Kaarten € 7.50/student € 5 via Theater de Veste

De twee grootste en meest invloedrijke filosofische stromingen uit China zijn het taoïsme en confucianisme. Ze ontstonden ongeveer gelijktijdig een paar eeuwen voor onze jaartelling, en hebben nog altijd veel invloed op het denken over het leven in China.
Hoewel we de termen misschien wel kennen, rekenen we de denkers hiervan in het Westen niet tot de klassieke filosofen. En dat terwijl ieder dagelijks ritueel in China, van eten tot aan sport, van familiebezoeken tot aan natuurwandelingen, beïnvloed wordt door deze denkwijzen. Hoog tijd om onze kennis te verbreden?

Met voordrachten en Qigongworkshop

Sprekers: 

Dr. Michel Dijkstra, filosoof en publicist, Internationale School voor Wijsbegeerte.
Ga Fung Chong, sinoloog en docent interne Chinese kunsten.
Jeanne Boden, sinologe en kunstenaar.

Global Philosophies lezingenserie
Wie ben ik? Wat is een goed leven? En hoe bouw je een rechtvaardige samenleving? Filosofie stelt de grote vragen van het leven, maar de antwoorden lopen natuurlijk uiteen. In het Westen halen ze andere denkers en theorieen aan dan in het Oosten of Zuiden. Wat is er buiten Plato en Nietzsche? Studium Generale neemt je mee langs een reeks verschillende filosofische tradities uit China, India, Afrika, en de Amerika’s. Een kennismaking met andere manieren van denken, maar ook met geloven, zien, en voelen door middel van filosofie, poëzie, theater, muziek en andere kunstvormen.

In dit Filosofisch Café, dat onderdeel is van een serie over filosofie wereldwijd georganiseerd door Studium Generale TU Delft, kijken we met verschillende sprekers naar de twee stromingen uit de Chinese filosofie.

Visit the location's website here.