Theatervoorstelling: Het programma is geannuleerd maar de voorstelling gaat door

Kaarten € 12,50/student € 5, binnenkort via Theater de Veste

“Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt”, smeekt SIRE. We lijken het vermogen te missen om kalm met elkaar in gesprek te gaan. Het politieke en persoonlijke zijn vervlochten en een gevoelige snaar is zo geraakt. Voor veel mensen zijn democratie en de vrije samenleving belangrijke pijlers, maar in de praktijk blijken de scheidingslijnen tussen wat kan of mag worden gezegd vaag. ‘We moeten met elkaar in gesprek blijven’, is de roep. Maar hoe?

Misschien kan het theater ons een handje helpen. Als we er met elkaar om de tafel niet uitkomen, laten we dan eens van een afstandje naar die tafel kijken. Theatermaker Max Wind was een jaar lang artist in residence bij debatcentrum De Balie in Amsterdam. Als afsluiting schreef, regisseerde en speelt hij een voorstelling over het publieke debat. Samen met een vijftal andere acteurs ensceneert hij een talkshow die anders loopt dan verwacht.

Na de voorstelling gaan we met elkaar en de acteurs in gesprek. Wat gebeurde daar op het toneel? Welke muren komen we tegen in moeilijke gesprekken? Hoe kunnen we daar deuren van maken?
Moeilijke vragen, moeilijke antwoorden, maar wie weet geeft de lens van fictie en toneelspel ons de lucht om samen een stap verder te komen.

Over de voorstelling

In onze programmareeks Onbekende Schrijvers zou debutant Aukje Romming vertellen over haar nieuwe boek. Door enorme ophef, de controverse en de protesten rondom het boek, heeft Aukje gisteren afgebeld. Omdat wij vrijheid van meningsuiting en democratie hoog in het vaandel hebben staan, hebben we besloten het gesprek toch door te laten gaan. Ditmaal zonder Aukje, wat natuurlijk erg jammer is, dat begrijpt u wel.

We proberen op dit moment – heel last minute allemaal – potentiële sprekers te bereiken, tot op heden zonder succes. Hopelijk hebben we om 20:00 een goed gevulde zaal met enthousiast publiek en sprekers met kennis waar uw broek vanaf zakt.

Concept, regie en tekst: Max Wind.
Spel: Max Wind, Alex Hendrickx, Lisa Schamlé, Peet Schaap, Judith Westbroek, Tijn Hoekzema
Dramaturgie, tekst en eindregie: Joeri Heegstra.
Decor en licht: Scott Jun.

Visit the location's website here.