Bèta Balie: Curious Sunday | Another Kind of Blue

Sinds 2011 werkt choreograaf David Middendorp al aan zijn droom ‘Airman’. Je ziet twee dansers, één uit drones opgebouwd en één van vlees en bloed, samen bewegen. De perfecte samensmelting tussen dans en technologie.

Tijdens deze editie van Curious Sundays vertellen David en Henricus N. Basien (lucht- en ruimtevaartingenieur en alumni van de TU Delft) over de huidige stand van zaken van ‘Airman’ en laten dit ook live zien!

Je hoort hun dromen en welke uitdagingen ze onderweg zijn tegen gekomen. David spreekt met passie over het artistieke proces, zijn liefde voor techniek en hoe hij dit in (al) z’n werk met live dans combineert. Henricus vertelt over zijn ‘strijd’ met de technologie, de uitdagingen en hoe hij dit heeft opgelost. En de fascinerende zoektocht die dit blijft. David en Henricus illustreren hun verhaal met mooie filmbeelden die extra verdieping geven.

Het tweede deel van de middag is uniek en spannend. Op dit moment wordt er nog volop getest, maar we hopen een danser en een aantal drones live een deel van de choreografie te kunnen laten dansen.

Na afloop is er volop gelegenheid om vragen aan David en Henricus te stellen.

Visit the location's website here.