Beta Balie Debat: Intelligent cities & smart citizens

Begin dit jaar heeft Arjan van Timmeren de diesrede van de TU Delft “Van Smart Cities naar Intelligent Cities” uitgesproken. Onze wereld verstedelijkt in een ongelofelijke snelheid. Hoe houden we onze toekomstige megasteden veilig, duurzaam en tegelijkertijd plezierig om in te wonen? Een van de antwoorden is: door ze te transformeren naar intelligente steden, steden waar de technologie een katalysator is voor sociale, economische en ecologische ontwikkeling!

Deze avond gaat Arjan van Timmeren dit thema samen met ons verder uitdiepen. Technologie komt als een stoomwals naar ons toe. Wat hebben we zelf nog in de hand? Hoe ontwikkelen we ‘intelligente cities’ en wat doen ‘smart citizens’? Welke partijen moeten daar in meespelen? Aan de hand van onderwerpen als Wonen, Energie, Privacy gaan we deze vragen interactief te lijf.

Bèta Balie Delft: Krachten bundelen om wetenschap en techniek toegankelijker te maken

Technologie is te belangrijk om alleen aan technologen over te laten. In veel actuele, maatschappelijke kwesties staat technologie centraal. Denk aan computers, smartphones, internet, complexe bouwwerken, zorgrobots, vervoer, verkeer, gezondheid, enzovoort. Talloze onderwerpen en mogelijkheden uit het dagelijkse leven. Hoe en hoe ver kunnen en mogen wetenschappers ons leven bepalen? Hoe geven wij aan waar technologie ons misschien beter kan helpen?  Bèta Balie Delft brengt wetenschap, technologie en maatschappij met elkaar in debat. Het motto is krachten bundelen om deze werelden inzichtelijk te maken. Het eerste kwartaal staat ‘De Stad’ in de ruimste zin van het woord centraal.

Visit the location's website here.