Broodje Filosofie: Hoezo, leren leven?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, leren leven?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen. Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd, maar op = op!

Hoezo, leren leven?

Leven gaat vanzelf. Maar goed en gelukkig leven zeker niet. Volgens filosoof Jochum Damstra worden we te weinig voorbereid op de tragiek van het leven. Dit terwijl iedereen er vroeg of laat mee te maken krijgt. Om niet allemaal als slachtoffer of mislukkeling door het leven te gaan, is het noodzakelijk dat we beter gaan denken over wat belangrijk is om te weten voor het leven. Er moet een kanteling komen bij onze onderwijsinstituten en bij onszelf. In dit Broodje Filosofie geeft Jochum een aanzet voor wat we moeten doen om het onderwijs een voorbereiding op het echte leven te laten zijn.

Jochum Damstra

Na studies humanistiek, bedrijfskunde en ethiek heeft Jochum zich op het ondernemerschap gestort. Hij is nu mede-eigenaar van LEV Amsterdam, een video-focused creatief bedrijf. LEV Amsterdam is gespecialiseerd in het maken van snelle, mooie webfilm met diepgang. Daarnaast geeft Jochum advies over onderwijsvernieuwing aan onder andere de VBS en zit hij in het bestuur van werkgeversorganisatie HVO primair.

Visit the location's website here.