Broodje Filosofie: Hoezo, carrière?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, carrière?

Driemaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen.

Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd!

Hoezo, carrière?

Je carrière. Houd jij je daarmee bezig? Wil jij het gaan maken? Velen om jou heen in elk geval wel. En niet onterecht, want dat wordt verwacht van De Student: die investering moet zich uitbetalen! Het is dan goed en nuttig om te weten wat carrière maken is? Is dat je eigen droom volgen of de droom of verwachting van een ander? Ofwel: is het iets van buiten of van binnen? Een woordcombinatie van allure, invloed en aanzien.

Ad Verbrugge weet hiermee wel raad. Deze rockstar-filosoof van Zeeuwse bodem – oud zomergast, RTV-presentator, meervoudig docent van het jaar en best selling filosofisch auteur – zet het maken van carrière in perspectief. Hij laat zien dat het iets van deze tijd is, dat het gaat om je eigen binnenwereld en dat Aristoteles ons al liet zien dat het om verwerkelijking gaat in het leven. Denk er nu over na, voordat je zelf je vrienden al niet meer kan zien van de werkdruk…

Visit the location's website here.