Broodje Filosofie: Hoezo, rijk?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, rijk?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen. Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd, maar op = op!

Hoezo, rijk?

Wat als je die loterij echt een keer wint? Gaat dat je lever beter maken? Wat kom je nu dan tekort?

Arm of rijk, iedereen heeft een relatie met geld. En bijna iedereen heeft issues met geld. De een heeft te weinig, de ander weet niet wat ie ermee moet, weer een ander schaamt zich ervoor en iedereen vraagt zich weleens af of zijn situatie normaal is. In dit Broodje Filosofie wordt onze vreemde verhouding met geld onder de loep genomen, gaan we lachen om onze eigen neuroses en toch ook eens serieus kijken of we eerlijker en beter met geld om kunnen gaan.

Karim Benammar is schrijver van het boek Denken over geld en waarde (2013). Hij is gespecialiseerd in denktechnieken en de filosofie van overvloed. Hij heeft filosofie gestudeerd en onderwezen in Engeland, Amerika en Japan. Hij wil filosofische ideeën helder beschrijven om ze te verbinden met onze ervaring. 

Visit the location's website here.