Broodje Filosofie: Hoezo, Sterk?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, Sterk?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen.

Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd, maar op = op!

Hoezo, Sterk?

Wie wil het niet? Moedig zijn en krachtig handelen. Een groots leven leiden en altijd klaar staan om te doen wat er moet gebeuren. En dan is er ineens die maandagochtend waarop je inner-Superman nergens meer te bekennen is, terwijl jij nog steeds opgescheept zit met je huisgenoot  from hell, deadlines en grootse plannen om de wereld te veranderen.

In dit Broodje Filosofie verbindt Maarten van Buuren zijn ervaring met depressie met de ideeën van zijn held Nietzsche, ‘de filosoof van de kracht’. Kom op 20 februari langs in de HIVE in de TU Library voor wat krachtvoer.

Maarten van Buuren is hoogleraar moderne Franse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Je kunt hem kennen van vertalingen en het prachtige boek ‘Kikker Gaat Fietsen’, waarin hij zijn ervaringen tijdens een depressie beschrijft. Samen met Joep Dohmen, schreef hij o.a. de boeken ‘De Prijs van Vrijheid’ en ‘Van Oude en Nieuwe Deugden’.

Visit the location's website here.