Broodje Filosofie: Hoezo, problemen?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, problemen?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen. Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd, maar op = op!

Hoezo, problemen? 

Wat doe je als je een probleem hebt? Of het nu een probleem met liefde, studie of gezondheid is, het geneeskundige denken heerst in onze samenleving. Dat houdt in: eerst een grondige diagnose van het probleem en van daaruit zoeken naar een oplossing. Maar dit is niet de enige manier en ook niet de beste manier om tot oplossingen te komen, stelt filosoof Gijs Deckers.

In dit Broodje Filosofie laat hij je kennismaken met ‘het oplossingsgericht denken’. Het probleem begrijpen is vaak helemaal niet belangrijk. In plaats daarvan richt je je vanaf het begin op hoe je wilt dat de situatie wordt en welke elementen daarvan nu al aanwezig zijn. Deze paradigma-veranderende maar simpele manier van denken zet al je problemen op de kop, zodat er oplossingen uitrollen.

Gijs Deckers is filosoof, psycholoog, trainer en entertainer. Hij heeft zijn eigen coaching en trainingsbureau Gijzer.nl en geeft daarnaast les voor The School of Life in Amsterdam. 

Visit the location's website here.