Broodje Politiek: Hoezo, Egypte?

Recording: Broodje Politiek: Hoezo, Egypte?

Broodje Politiek

Het wordt hoog tijd om je als TU-student te verdiepen in de gebeurtenissen in de wereld. Niet alleen studeren is belangrijk, maar ook weten wat er om je heen speelt en je daar een mening over vormen.

In Broodje Politiek worden actuele thema’s aangesneden, waarover je in gesprek kunt gaan met de spreker/spreekster. De toegang is gratis. En niks “zal mijn tijd wel duren” of “ver van m’n bed show”, Studium Generale geeft je de kans om achter de ins en outs te komen van diverse politieke onderwerpen. Gratis broodje, maar op is op!

Hoezo, Egypte?

Egypte wordt steeds onstabieler, zie de ramp met het verkeersvliegtuig in de Sinai. Het is geen geheim dat Egypte het Assad-regime steunt. Het huidige enorm repressieve beleid jaagt IS/Jihadisten aan. Egypte is met 1,3 miljard dollar per jaar na Israël ook nog eens de grootste ontvanger van Amerikaanse militaire steun. Een slechte deal, gezien wat het Westen ervoor terugkrijgt. Denken dat het strijdtoneel zich tot Syrië en Irak zal beperken, is naïef. De scherven in Egypte zijn voor het Westen.

Rena Netjes is Arabiste en journaliste, o.a. werkzaam voor De Correspondent. Zij is vorig jaar Egypte ontvlucht na een dreigende gevangenisstraf vanwege haar journalistieke berichtgevingen in dat land.

Visit the location's website here.