Broodje Politiek: Hoezo, ISIS?

Recording: Broodje Politiek: Hoezo, ISIS?

Het wordt hoog tijd om je als TU-student te verdiepen in de gebeurtenissen in de wereld. Niet alleen studeren is belangrijk, maar ook weten wat er om je heen speelt en je daar een mening over vormen.

In Broodje Politiek worden actuele thema’s aangesneden, waarover je in gesprek kunt gaan met de spreker/spreekster. De toegang is gratis. En niks “zal mijn tijd wel duren” of “ver van m’n bed show”, Studium Generale geeft je de kans om achter de ins en outs te komen van diverse politieke onderwerpen. Gratis broodje, maar op is op!

Hoezo, ISIS? Is het Kalifaat nog te stoppen?

Let je even niet op, zit er een kalief in Irak die de hele wereld opeist! Syrische en Iraakse burgers wilden vrijheid en kwamen in opstand tegen hun repressieve bewind. In plaats daarvan kregen zij een kalief die alle moslims oproept naar zijn Islamitische Staat te komen.

Wappert binnenkort de zwarte vlag van de Islamitische Staat boven het Binnenhof? Alle vrouwen binnen en roken verboden (wel meteen geen gezeur meer met die weigerachtige kleine cafes)? Versterkt de Amerikaanse interventie alleen maar de aanhang van de kalief in zijn antiwesterse overtuiging?

Visit the location's website here.