Broodje Politiek: Hoezo, Oekraïne?

Recording: Broodje Politiek: Hoezo, Oekraïne?

Het wordt hoog tijd om je als TU-student te verdiepen in de gebeurtenissen in de wereld. Niet alleen studeren is belangrijk, maar ook weten wat er om je heen speelt en je daar een mening over vormen.

In Broodje Politiek worden actuele thema’s aangesneden, waarover je in gesprek kunt gaan met de spreker/spreekster. De toegang is gratis. En niks “zal mijn tijd wel duren” of “ver van m’n bed show”, Studium Generale geeft je de kans om achter de ins en outs te komen van diverse politieke onderwerpen. Gratis broodje, maar op is op!

Hoezo, Oekraïne?

Het aanvankelijke gevoel van nationale saamhorigheid, veroorzaakt door de Russische inmenging, vertoont barsten. Het Westen is zijn belangstelling voor de Europese aspiraties van Oekraine snel aan het verliezen. Zelfs het neerhalen van MH17 had maar kort effect op de publieke opinie. De oorlog in Oekraine is impopulair, ook in Oekraine zelf. En dat terwijl er een volstrekt onduidelijk vredesakkoord bestaat, dat dagelijks geschonden wordt. Ook is de status van het rebellengebied volstrekt onduidelijk. Hoe Rusland hier orde op zaken wil stellen en wie de economie weer op gang moet brengen is een raadsel. Hoeveel ellende zal Poetin nog kunnen veroorzaken? Breekt er een nieuwe Koude Oorlog aan? Oekraine: failliet, verdeeld, vergeten.

Visit the location's website here.