Bèta Balie reeks: Energietransitie – Energiescenario’s van de toekomst

Recording: Bèta Balie reeks: Energietransitie – Energiescenario’s van de toekomst

Deze lezing is gratis en vrij toegankelijk.

Tijdens deze lezing en interactieve sessie worden de resultaten met u gedeeld over  toekomst­verkenningen naar energie. In het klimaat akkoord van Parijs hebben vele landen waaronder ook Nederland zich gecommitteerd aan het voorkomen van verdere opwarming van de aarde. Het energiesysteem in voor bijna driekwart verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgassen. Er is dus verandering nodig!

In de studie van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek zijn er vanuit verschillende scenario’s in 2050 gekeken naar de transitiepaden en welke acties er nu nodig zijn om in 2050 een emissievrije energiesysteem te hebben. Aan de hand van voorbeelden gaan we dieper in op de resultaten van het rapport en daarnaast zijn er prikkelende stellingen om te zien welk energiesysteem in 2050 u ziet zitten.

Sprekers

Soledad van Eijk Is projectleider bij Stichting Toekomstbeeld der Techniek (www.stt.nl).  De laatste anderhalf jaar heeft ze een studie gedaan naar de toekomst van energie. Daarvoor was ze werkzaam als onderzoeker bij Energieonderzoek Centrum Nederland. Op 18 september 2017 zal ze haar publicatie “En toen ging het licht aan…” presenteren in Den Haag.

Benno Schepers is binnen CE Delft (www.ce.nl) projectleider van het thema ‘Duurzame steden’ en heeft scenario’s opgesteld rond duurzame steden. Binnen dat thema worden bestaande en nieuwe kennis en competenties verenigd om met bestaande en nieuwe producten lokale overheden en bedrijven verder te helpen in de transitie naar een duurzame samenleving op het niveau van de stad.

Shahriar Beigi – CEO of Risk Mosaic (www.riskmosaic.com)
Risk Mosaic is an energy intelligence company focused on risk visualization for energy companies and investors. Their presentation will be about the energy transition, risks, investments and related matters.

Visit the location's website here.