Het Filosofisch Café | Omarm de verveling

Tickets: €6,50/€5 (student) via Theater de Veste  Uitverkocht!

Tickets à €2,50 voor de livestream verkrijgbaar via Theater de Veste

Op maandag 14 december kan je exclusief het programma om 20.30 uur live bekijken. Bezoek op die avond de speciale live streampagina. Deze pagina is alleen toegankelijk voor houders van een ticket voor dit event. Zorg er voor dat je bent ingelogd bij Theater de Veste, met het account waarop het ticket is gekocht (het is aan te raden om van te voren even uit te loggen en daarna direct in te loggen voor de connectie met het kassasysteem).

In onze maatschappij is verveling een vies woord. We kunnen het vaak ook niet goed. Bij ieder dreigend loos moment pakken we onze telefoon en gaan we op zoek naar verstrooiing. Tegelijkertijd zijn we met elkaar meer opgebrand en depressief als nooit tevoren. We hebben nergens tijd voor en worden erdoor op de hielen gezeten. In deze lezing staan we samen met filosoof Joke Hermsen stil bij de waarde van verveling. Wat is het, is het nuttig en waarom? Zijn we er slechter in geworden in dit digitale tijdperk? En waarom lijkt het vooral een westerse aandoening?

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Visit the location's website here.