Het Filosofisch Café: Tussen woke en vrees – een gesprek over progressief (internet)activisme

Kaarten € 7.50/student € 5 via Theater de Veste

Cancel-culturebloggers vóór het uitbannen van systematisch racisme, twittertitanen tegen witte superioriteit of Instagramadventisten die de wereld woke willen maken. Progressieve internetactivisten die ‘woke’ zijn, strijden tegen maatschappelijke ongelijkheid en schuwen daarbij de frontale aanval niet. Vaak gebeurt dit online. Activisme is keihard nodig, grote omwentelingen kunnen immers alleen plaatsvinden wanneer er eerst geschopt wordt. Maar wanneer verandert activisme in ‘trial by media’? Want wat ook maar riekt naar machtsmisbruik, racisme of het in stand houden van ongelijkheid, wordt in twitter threads, video’s of opiniestukken neergesabeld. Wie zich bewust of onbewust schuldig maakt, wordt flink in verlegenheid gebracht. Is dat nou nodig? Een Filosofisch Café over het nut en de noodzaak, maar ook over de weerstand tegen progressief internetactivisme.

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Visit the locations website here.