Het Filosofisch Café: Virtuele intimiteit – liefde in het digitale tijdperk

Kaarten € 7,50/student € 5 via Theater de Veste 

We swipen ons een weg door wisselende contacten of kortstondige affaires, gaan minder snel een lange relatie aan en onze relaties lopen eerder stuk. Sociale media en datingapps hebben het datinglandschap flink veranderd. Maar is ons beeld van liefde en relaties dan ook anders?
Bewijzen datingapps ons een dienst of leidt al dat geswipe en die wisselende contacten slechts tot keuzestress? Kunnen onze relaties nog wel tegen een stootje, of geven we eerder op? En welke waarde heeft de lange relatie nog? In dit Filosofisch Café kijken we naar ons liefdesleven in het digitale tijdperk en of dat veranderd is.

Jan Drost (1975) is schrijver en filosoof. Hij woont en werkt in Amsterdam. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Hij is verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam en schrijft voor nrc.next, NRC Handelsblad, de Volkskrant en Filosofie Magazine. Hijheeft diverse boeken op zijn naam staan, zoals ‘Het romantisch misverstand’ en ‘Als de liefde voorbij is’.

Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Visit the location's website here.