Hoe kijk jij naar de toekomst?

Neem een kijkje in de glazen bol met een echte futuroloog / toekomstonderzoeker.

‘Nieuwe technologische ontwikkelingen zoals de 3d-printer, the Internet of Things en robotica zorgen ervoor dat onze toekomst onzeker is. Printen we in de toekomst alles gewoon thuis?
Zijn al onze gloeilampen dan verbonden met het Internet? En is het over 20 jaar doodnormaal om een robot als collega te hebben?

Dat de toekomst onzeker is betekent niet dat we niet hoeven of kunnen nadenken over wat ons te wachten staat. Er zijn verschillende methodes en principes beschikbaar om na te kunnen denken over mogelijke toekomsten.

Patrick van der Duin was universitair docent bij TBM en is nu directeur van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek en lector Futures Research & Trendwatching bij de Fontys Academy for Creative Industries. Hij onderzoekt hoe organisaties naar de toekomst kijken en toekomstverkenningen gebruiken voor innovatie. Hij zal praten over de geschiedenis van toekomstonderzoek, hoe bedrijven en overheden naar de toekomst kijken en over waarom iedereen een glazen bol heeft. ‘

De lunchlezing vindt plaats in de danszaal van gebouw Cultuur (Mekelweg 10) en is gratis en vrij toegankelijk. Deze lezing is georganiseerd in het kader van de ZieSOmer activiteiten. ZieSO is het secretaressenetwerk van de TU Delft.

De lunch wordt aangeboden door Studium Generale van de TU Delft.

 

Visit the location's website here.