The School of Life @ SG: Het betere gesprek

Bij The School of Life sta je even stil om gericht na te denken over de fundamentele vragen van het leven. Hoe vind je werk dat voldoening geeft? Hoe ga je een gelukkige relatie aan? Hoe vind je rust? Hoe leer je de wereld begrijpen en, zo nodig, verbeteren? Dat soort vragen.

Je maakt kennis met frisse ideeën van grote denkers uit heden en verleden, die praktisch bruikbaar zijn voor je alledaagse vragen over de richting van je leven. Ze dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel en helder na te denken over zaken die er echt toe doen en geven je de ruimte om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen. De classes geven geen directe antwoorden, maar leren je betere vragen te stellen en je keuzeopties scherp te krijgen.

De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam.

Het betere gesprek

Het dagelijkse leven staat vaak bol van oppervlakkig geklets. We vullen onze dagen met obligate praatjes en luchtige uitwisselingen over het weer, voetbal of de tv van gisteravond. Terwijl we vaak behoefte hebben aan een gesprek dat echt ergens over gaat. Maar hoe doen we dat? Hoe voeren we een conversatie die je op een nieuwe manier laat kijken? Die je nieuwsgierig maakt en je ertoe brengt dingen te zeggen die je nooit eerder hebt gezegd?

Visit the location's website here.