SG Partner: Professoren op het Podium

Theatrale avond over stad en stedelijkheid – Het thema deze keer is de stad en stedelijkheid. Over de wetenschap, de politiek én de toekomst van DE STAD. Over historische steden, nieuwe steden en onzichtbare steden. Over de stad als puber, als podium en als project. En over de humor & tragiek van stedelijkheid.

De gastsprekers – De eerste gast is Karel Luyben, Rector Magnificus van de TU Delft. Hij gaat in debat met wetenschappelijk directeur van Naturalis Leiden, Koos Biesmeijer. De derde en laatste gast is Frits Palmboom (Bureau Palmbout), hoogleraar op de Van Eesteren leerstoel (faculteit Bouwkunde) aan de TU Delft.

Deze drie gasten gaan met elkaar in gesprek over de verschillen en raakvlakken tussen hun uiteenlopende kennis van zaken, in dit geval over de stad en stedelijkheid. Karel Luyben heeft veel kennis van bio(proces)technologie, Biesmeijer is een kenner als het gaat om stad en biodiversiteit en Palmboom is gespecialiseerd in stedenbouw in relatie tot de fysieke condities van het Nederlandse deltalandschap.
Daarnaast combineren alle drie de gasten hun wetenschappelijke praktijk met een aanvullende verantwoordelijkheid: Frits Palmboom leidt een architectenbureau, Koos Biesmeijer is wetenschappelijk directeur van een museum/kenniscentrum en Karel Luyben is Rector Magnificus en heeft een duidelijke visie over de relatie universiteit en stad.

Toegang € 14,50 (studenten € 9,50)

Visit the location's website here.