THEATERCOLLEGE: F*CK DIE ONZEKERHEID

De grootste barrière die vrouwen tegenkomen bij het realiseren van hun dromen, is hun eigen onzekerheid. Rationeel weten talentvolle vrouwen dat ze capabel en geschikt zijn. En toch vrezen ze door de mand te vallen.

Ze hebben het idee dat ze eigenlijk iedereen voor de gek houden en niet capabel blijken te zijn. Dat gevoel overvalt ze, het overkomt ze, een onterechte angst voorontmaskering. Ze weten niet hoe ze met dat gebrek aan zelfvertrouwen moeten omgaan. Als gevolg daarvan leggen ze de lat voor zichzelf heel hoog, of heel laag. Ze ontwikkelen barrières voor succes.

In de Verenigde Staten is deze onzekerheid bekend onder de naam Impostor Syndrome of Confidence Gap. Eigen onderzoek onder circa 600 hoogopgeleide Nederlandse vrouwen laat zien dat zo’n 65 procent in haar carrière belemmerd wordt door haar eigen onzekerheid. Maar het goede nieuws is: je kunt er iets aan doen.

 

Het theatercollege van Vreneli Stadelmaier gaat over onzekerheid van vrouwen, en hoe je daar vanaf kunt komen. Vreneli is Feministe des Vaderlands en heeft onlangs de Joke Smit-prijs gewonnen.

Gratis en vrij toegankelijk

Dit programma is in samenwerking met S&C tot stand gekomen

Visit the location's website here.