Van Leeuwenhoeklezing: Help! Mijn robot doet niet wat ik wil!

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Help! Mijn robot doet niet wat ik wil!

Over een symbiose tussen mensen en slimme machines, door dr. David Abbink

Machines worden slimmer, maar ook al worden ze nog zo slim, de mens blijft verantwoordelijk voor wat machines doen. Bovendien zullen we steeds vaker ook moeten samenwerken met robots: ze komen in rap tempo in ons dagelijks leven, van robot-stofzuigers tot intelligente auto’s die gedeeltelijk zelf kunnen rijden. Ook al kunnen sommige robots verraderlijk veel, mensen moeten ervoor zorgen dat het ook goed gaat als de robot het allemaal niet meer weet. Maar hoe hou je de mens op een aangename manier betrokken, en zorg je dat robots en mensen samen meer kunnen dan elk alleen?

In deze lezing laat David aan de hand van pakkende voorbeelden zien dat de grootste uitdaging in robotica is om te zorgen dat mensen en robots elkaar goed begrijpen: dan pas wordt robothulp veilig, comfortabel en misschien zelfs leuk!

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 12 juni 2016, 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Visit the location's website here.