Van Leeuwenhoeklezing: Veiligheid en Beveiliging in de Nucleaire Technologie

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Veiligheid en Beveiliging in de Nucleaire Technologie

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 23 maart: Van Leeuwenhoeklezing met Bert Wolterbeek van 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Veiligheid en Beveiliging in de Nucleaire Technologie

Nucleaire Technologie wordt breeduit toegepast in onze samenleving: dit omvat vele toepassingen in de industrie tot aan toepassingen in de gezondheidszorg. Vanzelfsprekend vragen zowel veiligheid als beveiliging hierbij aandacht. In de lezing wordt ingegaan op basisbegrippen (wat is straling, waar wordt nucleaire technologie toegepast), de begrippen safetey, security en safeguarding, de Nederlandse regelgeving, en de aanstaande Nuclear Security Summit in Den Haag.

Visit the location's website here.