Delft in de ban van Europa

Tussen 23 en 26 mei kunnen 300 miljoen Europeanen naar de stembus om een nieuw Europees parlement te kiezen. 2019 is voor de EU het jaar van de waarheid.

Dat 2019 een historisch jaar wordt voor Europa, is al op voorhand verzekerd. Eerst op 29 maart de voorgenomen Brexit. Een daadwerkelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk is pas het definitieve bewijs dat de Europese Unie stuk kan. Tegelijk tonen de zware onderhandelingen ook hoe moeilijk lidstaten kunnen loskomen van de intense Europese verwevenheid.

Het Europees Parlement in Brussel heeft een sleutelrol bij het instemmen met internationale verdragen en heeft meer controle over de uitvoerende instanties dan nationale parlementen. Reden voor Studium Generale, in nauwe samenwerking met de Gemeente Delft en studentenvereniging AEGEE, om uitgebreid aandacht te besteden aan de komende Europese verkiezingen door middel van o.a. debatten en lezingen, maar ook door middel van een theateroptreden door Lucas de Man met een “Democratische Avond Voor Bijna Iedereen”.

SAVE THE DATE:

Toegang gratis voor alle activiteiten.