Broodje Filosofie: Hoezo, kosmopoliet?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, kosmopoliet?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen.

Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd!

Hoeozo, kosmopoliet?

Ben jij een globetrotter? Een reizende wereldburger die zich in New York en Sjanghai net zo thuis voelt als in Rotterdam of Amsterdam. Een waarvoor Delft nu al te klein is en voor wie de provincie iets schattigs en nostalgisch is? Kom dan luisteren naar Haroon Sheikh, onze jonge filosofische ster aan het firmament, zelf Kosmopoliet pur sang. Hij leert ons in de nieuwste aflevering van Broodje Filosofie hoe het vak van wereldburger maximaal uit te oefenen. Maar ook waar het stopt. En wat er gebeurt op het wereldtoneel. Economisch en maatschappelijk. Welke rol de social media hierin spelen. Hoe onze wereld er uit gaat zien in 2030 en verder..

Haroon Sheikh is een jonge filosoof met een grote carrière in het verschiet. Nu al was hij te gast in Het Filosofisch Kwintet, het denkprogramma in de zomerperiode van Buitenhof. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit op een onderzoek naar de relatie tussen modernisering en traditie. Naast zijn academische werkzaamheden is hij verbonden aan de Europese denktank FreedomLab en is hij strateeg bij de investeringsmaatschappij Cyrte Investments, de investeringsmaatschappij van o.a. John de Mol.

Visit the location's website here.