Broodje Politiek: Noord- en Zuid-Korea

Recording: Broodje Politiek: Noord- en Zuid-Korea

Gratis toegang en broodje.

Noord- en Zuid-Korea leven al jaren op gespannen voet met elkaar. Pogingen van Zuid-Korea om tot hereniging te komen met Noord-Korea zijn tot nu toe op niets uitgelopen. De laatste tijd lopen deze spanningen verder op, niet in het minst door de atoomproeven en raketlanceringen van Noord-Korea.

De waarschuwende woorden van president Trump maken blijkbaar geen indruk op Noord-Korea. Militair ingrijpen door Amerika komt hierdoor steeds dichterbij, waarschuwt Washington.

Waar komen de alsmaar voortdurende spanningen tussen de twee Korea’s vandaan? Wat verklaart de enorme tegenstelling tussen het straatarme, dictatoriale Noord-Korea en de razendsnelle economische opkomst van het democratische Zuid-Korea? En welke erfenissen uit het verleden dragen deze landen vandaag nog met zich mee? Dat alles en meer kom je te weten in deze speciale lezing van Studium Generale over Noord- en Zuid-Korea.

Roderik Kelder is afgestudeerd in Koreastudies (BA) en East Asian Studies (MA). Hij heeft eerder stage gelopen bij de Directie Azië en Oceanië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en werkt nu als Schuman Trainee bij het Europees Parlement, waar hij zijn expertise inzet bij het informeren van Europarlementariërs over de internationale betrekkingen van Oost-Azië.

Visit the location's website here.