GEANNULEERD: Filosofisch Café – Het uur van de Waarheid

In navolging van het meest recente advies van het RIVM en kabinet zijn wij genoodzaakt alle programma’s tot juni af te gelasten. Houd de website, de nieuwsbrief en de social media kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Het uur van de Waarheid / Over leugens en waarachtigheid in onze post-truth tijden

April is de Maand van de Filosofie in Nederland en België met programma’s, lezingen, debatten en festivals. In 2020 wordt het thema ‘Waarheid’ onderzocht. Filosoof Alicja Gescinska neemt hierin het voortouw als auteur van het essay van de Maand van de Filosofie. En op 9 april geeft ze een lezing over haar essay tijdens het Filosofisch Café.

We leven in tijden van waarheidsontwaarding. Aan alle kanten van het politieke spectrum klinkt de bekommernis dat politieke, ideologische tegenstanders voortdurend leugens en onwaarheden verspreiden. Maar is er werkelijk een toename van de leugenachtigheid in het politieke en maatschappelijke debat? Wat is een leugen? En wat zijn de morele en maatschappelijke gevolgen wanneer de leugen regeert? Deze en andere vragen staan centraal in deze lezing, in een poging een beter zicht te krijgen op onze zogenaamde ‘post-truth tijden’.

Alicja Gescinska is Essayist van de Maand van de Filosofie

Visit the location's website here.