Hacken is Hot!

Hacken is hot. Je kunt er zelfs de Amerikaanse verkiezingen mee winnen… tenminste als je aanneemt dat de Russen dat inderdaad voor elkaar hebben weten te krijgen…

Maar hoe makkelijk is het eigenlijk om te hacken? Kan iedereen het of moet je daar eerst een Delfts ingenieursdiploma voor halen? Zijn we er voldoende tegen beschermd? Kloppen alle hackersverhalen wel of wordt er hier en daar ook wel een beetje overdreven?

Iemand die alles weet van hacken is Wouter Slotboom. Hij is werkzaam als ethisch hacker en kijkt graag kritisch naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hacking en andere online dreigingen.
Wouter Slotboom wist zelfs de politie in zijn hemd te zetten:
In een interactieve lezing zal hij de gevaren van het internet bespreken en middels live demo’s laten zien hoe kinderlijk eenvoudig het vaak is om de kwetsbaarheden van de systemen die wij vrijwel dagelijks gebruiken zijn te misbruiken. Er wordt bijvoorbeeld steeds meer gesproken over het “Internet of Things”, maar wat is dat nu eigenlijk en waar zitten de uitdagingen?
.
Een mooi kijkje in de keuken van een cybercrimineel, met daarbij ook handige tips en inzichten hoe je je online beter kunt weren tegen dit soort dreigingen.
Visit the location's website here.