Het eindige leven: geschenk of vloek?

Koop hier je tickets!

De vader van filosofe Ivana Ivkovic lag op sterven maar wilde niet nadenken over zijn naderende einde. Dat had gevolgen voor het hele gezin. Documentairemaakster Sara Kolster filmde Kess, die haar zus verloor. Wil Kess het daar eigenlijk over hebben nu ze naar de middelbare school gaat of houdt ze het liever voor zichzelf?  De dood is er altijd. Zelfs nu wetenschappers dichterbij dan ooit zijn bij de doorbraak naar onsterfelijkheid, blijft de realiteit dat we doodgaan. Maar we vinden het vaak moeilijk om het erover te hebben. Waarom eigenlijk? Waarom zou het goed zijn om het erover te hebben? En: kunnen we ons beeld ook kantelen?

Filosofe Ivana Ivkovic, documentairemaakster Sara Kolster, bijzonder hoogleraar kwaliteit van de laatste levensfase en sterven Suzanne van de Vathorst en moderator journalist Korine van Veldhuijsen gaan deze avond met elkaar in gesprek over de dood aan de hand van (film)fragmenten die zij zelf uitkiezen. Een hoopvol pleidooi over de waarde van het eindige leven.

Dit evenement wordt georganiseerd door Studium Generale en is onderdeel van het TU Delft Library-programma ‘Who is afraid of the end of life? Exploring and (re)designing values on (im)mortality. Bekijk het hele programma hier.
De sociale en morele waarden die mensen erop na houden wanner het gaat over het ontwerpen van en voor het einde van het leven, verschillen behoorlijk. Soms conflicteren deze zelfs. TU Delft Library, Studium Generale, het Delftse Filmhuis Lumen en verschillende studieverenigingen onderzoeken de verschillende opvattingen en ontrafelen de bestaande vragen rondom onsterfelijkheid en sterfelijkheid in een multidisciplinair programma in februari en maart 2020.

 

Visit the location's website here.