Kerstconcert met het St John’s College Choir uit Cambridge

Toegang: € 27,50 / € 22,50, verkrijgbaar op www.kerstmetstjohns.nl en bij Muziekhandel Van Buytene aan de Binnenwatersloot 16 in Delft.

Deze kerstperiode is het wereldberoemde Saint Johns College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, weer in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren uit Cambridge, die van King’s en van St John’s worden gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens. Deze jongens (8-12 jaar) moeten naast een uitmuntende stem ook beschikken over voldoende schoolvaardigheden om naast het vele zingen ook hun opleiding te kunnen voltooien. Daarbij spelen ze gemiddeld ook twee instrumenten. De mannen van het koor, in de leeftijd van 18-22, studeren allen aan de universiteit en moeten naast hun studie veel uren investeren in het zelf bestuderen en vervolgens uitvoeren van hun muziek. Naast hun dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over heel de wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op het programma staan dit jaar uiteraard weer een mooi aanbod aan prachtige Kerst Carols. Het koor staat onder leiding van Andrew Nethsingha.

Programma

KEDROV It is meet to extol thee
CHESNOKOV Lord, now lettest thou Thy servant depart in peace
RACHMANINOV Hymn of the Cherubim
ORGAN SOLO
PHILLIPS Ascendit Deus
PALESTRINA Fuit homo missus a Deo
PARSONS Ave Maria
ORGAN SOLO
WALFORD DAVIES O little town of Bethlehem
arr. WALFORD DAVIES The Holly and the Ivy
ORD Adam lay ybounden
LEDGER A spotless rose
arr. ROBINSON Hark, the herald angels sing
PAUZE
POULENC Mass in G

i. Kyrie
ii. Gloria
iii. Sanctus
iv. Benedictus
v. Agnus Dei

ORGAN SOLO
CHILCOTT A Shepherd’s Carol
VAUGHAN WILLIAMS / ROBINSON The truth from above
BULLARD Glory to the Christ Child
arr. WILLCOCKS O come, all ye faithful