Nocturneconcert: Muzikale verstilling

Verstilling der eeuwen: Meditatieve muziek uit de Renaissance

Drukte, zorgen en volle agenda’s zijn niet alleen iets van deze tijd. Ook in de 15e en 16e eeuw had de gewone man heel wat aan zijn hoofd. In een tijd van armoede, oorlog en onzekerheid had hij één plek waar hij dit alles achter zich kon laten en zich ten hemel kon laten meevoeren door prachtige muziek.

Want als iets de tijd kan overstijgen dan is het wel muziek. In tijden waarin er geen andere mogelijkheden bestonden voor het luisteren dan naar live muziek, bood de kerk, het marktplein en de herberg uitkomst.

De grootste paarlen van de vroege kerk zijn de die der kerkmuziek. Componisten wijdden het grootste deel van hun oevre aan het Hogere. Alledaagse, tijdloze thema’s als Geboorte, Liefde, Dood, Hoop werden door hen op onnavolgbare wijze op muziek gezet.

Het Herman Hollanders Consort neemt u deze avond mee op een rondleiding langs muzikale parels uit verschillende Europese landen ten tijde van de Renaissance. Via Lassus naar het Engeland van Blytheman en Mundy, om vervolgens via Frankrijk en de Spanjaard Victoria bij Palestrina in Italië aan te komen. Vocale polyfone muziek, uitgevoerd door vier professionele mannenstemmen, om een tijdloos doel te dienen: verstilling, troost en rust in drukke tijden. Nog altijd noodzakelijk en gewenst.

Donderdag 19 februari om 21.00 uur Nocturne concert in de Waalse Kerk Delft een programma met muziek van o.a. Palestrina, Tallis en Willaert door het Herman Hollanders Consort.

Uitvoerenden:
Guido Groenland
Lester Lardenoye
Ralph Koreman
Coen Vermeeren
orgel: Glen Dempsey

Toegang gratis
Voor parkeren en adres locatie, klik hier.

 

Visit the location's website here.