Prestatiedruk: De Student als Trekstaaf

Prestatiedruk: De Student als Trekstaaf

Anatomie van Geluk en Ongeluk

Wat maakt je gelukkig en waarvan raak je overspannen of burn-out? De trekkromme van staal blijkt ons veel te leren over de belastbaarheid van mensen.

Wat drijft studenten een bestuursfunctie te nemen of bij een DreamTeam te gaan? Dergelijke grote opgaven kunnen een voertuig tot geluk zijn. Grote opgaven kunnen echter ook uitlopen op burn-out of overspannenheid. De sleutels tot succes zijn vaak dezelfde als die tot overspannenheid en burn-out. Dat geldt voor DreamTeam-studenten, bestuursleden en ook voor ‘gewone’ studenten, voor medewerkers, docenten, professoren en voor het College van Bestuur. Voor iedereen dus. Waarom laten wij ons dit gebeuren? Wat zijn de symptomen? Wat kan je eraan doen?

Bij je geboorte heb je geen gebruiksaanwijzing van jezelf meegekregen. Jammer. Uit dit “pretcollege” kan je heel wat stukken van die ontbrekende gebruiksaanwijzing plukken. Doe er je voordeel mee!

Dr.ir. Wim Thijs was als docent aan de TU Delft lang verantwoordelijk voor het onderwijs in het doen van Wetenschappelijk Onderzoek bij 3mE. Hij was sinds het prille begin in 1999 Supervisor/Beschermheer van de DreamTeams; hij is de grondlegger van de D:DREAM Hall. Ook was hij onder meer Supervisor van de Delftse Ontvangstweek, de OWee en was hij Redactieraadslid van Studium Generale. Zijn “pretcolleges” zijn vermaard onder zijn studenten; vermakelijk, visueel èn leerzaam. Hij verliet zomer 2015 de TU Delft op 70 jarige leeftijd.

Georganiseerd in samenwerking met Lijst Bèta Delft.