Professoren in de Theater Arena: Robots aan het roer?

Robots aan het roer?

Dinsdagavond 2 februari aanstaande ontvangt cabaretier en onderzoeker/ontwerper aan de TU Delft Jasper van Kuijk drie professoren in een spraakmakende avond over robotisering.

In ‘Professoren in de theaterarena’ daagt Jasper zijn gastenMartijn Wisse, Eric Bartelsman en Jeroen van den Hoven uit om stelling te nemen en werpt de vraag op of robots al onze banen gaan overnemen en uiteindelijk de macht over de wereld zullen overnemen.
De ingebouwde computers worden goedkoper en de software steeds krachtiger, maar kunnen ze omgaan met de chaotische buitenwereld? En hoe gaan wij mensen om met deze apparaten? Zijn het slechts gebruiksvoorwerpen, of werken we met ze samen? En hoe kunnen we de controle houden over deze zelflerende machines? Vanavond onderzoekt, wikt en weegt Jasper van Kuijk samen met u en de professoren en gaat u met vragen en antwoorden naar huis.

De gasten: 

  • Prof. dr. ir. Martijn Wisse is hoogleraar Biorobotica aan de TU Delft, waar hij kennis over de mens (lichaam en aansturing) gebruikt om nieuwe robots te ontwikkelen, van lopende robots voor revalidatie tot slimme robot-armen in de tuinbouw.
  • Prof. dr. Eric Bartelsman is hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Prof. Jeroen van den Hoven is hoogleraar Ethiek, voorzitter van de afdeling Values and Technology en vice-decaan bij TBM aan de TU Delft. En daarnaast wetenschappelijk directeur van het 3TU Centre for Ethics and Technology. Lees meer over Jeroen van den Hoven, klik hier.

Zin in nog meer robotica?
De tweede ‘Professoren in de theaterarena’ over robotica vindt plaats op dinsdag 29 maart aanstaande. Dan duiken we echt hardcore de techniek in.

Bèta Balie
De Bèta Balie is het Delftse platform waar wetenschappelijke ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Door interactie in verschillende vormen zoals lezingen, discussies en levendig debat maken we uitdagingen zichtbaar. Want kennis wil je delen, uitwisselen, geven, bespreken en samen doorgronden.
De Bèta Balie is een concept van de TU Delft, Studium Generale, TOP Delft en Theater de Veste. In het kader van de Bèta Balie produceert Theater de Veste diverse TEDx-events en ‘Professoren in de theater arena’.

Visit the location's website here.