Save the date! Is de mens een machine?

Toegang en eerstje drankje bij borrel achteraf gratis.

Namen van sprekers worden nog bekend gemaakt. Houd daarvoor de website van Veritas Forum en Studium Generale in de gaten.

“I fear that AI may replace humans altogether,” aldus Steven Hawking in een interview met Wired.

Kunstmatige intelligentie wordt steeds slimmer. Steeds ingewikkelder werk wordt overgenomen door computers. Machines kunnen nu ook al zelf dingen aanleren door middel van neurale netwerken. Bovendien piekeren wetenschappers zich al over de vraag of AI ons niet voorbij gaat.

Is er nog wel verschil tussen mens en machine? Is de mens een machine? Deze vraag zal besproken worden vanuit een christelijk en een atheïstisch perspectief. Deze vraag is belangrijk omdat dit bepalend is voor je wereldbeeld. Hoe kijken wij naar machines en naar onszelf? Moeten we robots dan gelijk behandelen als een mens?  Als we geen machine zijn, wat zijn we dan wel? Als we een machine zijn, hebben we dan nog vrije wil? Is dit bepalend voor hoe we ons leven indelen?

Bij dit Veritas-forum willen we de bezoekers aan het denken zetten over bovengenoemde vragen en samen op zoek gaan naar de waarheid.

Visit the locations website here.