Tegenlicht Meet Up Delft: De slimme universiteit

Aan de poorten van ons hoger onderwijs wordt gerammeld. Maar hoe ziet een werkelijk toekomstbestendige opleiding eruit? Want is het nog wel nodig om in een leerfabriek een college van dé professor te volgen? En wat leer je eigenlijk bij Future Planet Studies. Het buzzwoord is de MOOC, Massive Open Online Course. Onderwijs als product op een online-wereldmarkt: waar studenten overal ter wereld voor niets of weinig online-cursussen van topuniversiteiten kunnen volgen.

Wat willen wij zelf? Wat willen de studenten van vandaag en morgen? Wat betekent dit voor het Hoger Onderwijs? Wat zijn de kansen en voordelen? Maar wie betaalt wat en waarvoor? Een gedachtewisseling over de toekomst van het onderwijs en de lerende mens in een steeds meer digitaal verbonden wereld.

We praten er over door met:

  • Rob Speekenbrink, social media specialist (NosCura)
  • Willem van Valkenburg, E-learing specialist  (TU Delft Extension School)
  • Koen van Limbergen, landelijk onderwijswoordvoerder en lid van de studentenraadpartij in Delft
  • Lofty Hasan, fractielid ORAS
  • en het publiek

De avond wordt in goede banen geleid door bestuurder en politicus Meine Oosten.

Lees meer op: tegenlicht.vpro.nl of bekijk de teaser.

Lijm & Cultuur organiseert sinds november 2014 VPRO Tegenlicht Meet Ups. Wij doen dat uit passie, maatschappelijke betrokkenheid en om ruimte te geven aan vrije gedachtewisseling. De toegang voor het publiek is gratis.

Tegenlicht is een VPRO-programma waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap. Eind januari is weer een nieuwe serie begonnen. Verrassende gezichtspunten komen naar voren die inspireren tot napraten en om te onderzoeken wat de betreffende aflevering voor Delft kan betekenen.

De Meet Up wordt mede georganiseerd in het kader van Chaos aan de Schie. Vooraf dineren is mogelijk.

Visit the location's website here.