The Hacker of Wall Street: Is je geld veilig in Cyberspace?

Recording: The Hacker of Wall Street: Is je geld veilig in Cyberspace?

Fraude met online betaaldiensten is een van de meest kostbare vormen van cybercrime. In 2015 kwam aan het licht dat een groep cybercriminelen in twee jaar tijd maar liefst een miljard dollar wist buit te maken bij meer dan honderd banken in dertig landen, onder andere door pinautomaten spontaan geld te laten uitgeven.

Niet alleen banken en andere financiële instellingen zijn doelwit, maar ook de gewone burger kan slachtoffer worden van de digitale bankrover. De aanvaller is bovendien in het voordeel ten opzichte van de verdediger, want de cybercrimineel heeft een heel scala aan mogelijke aanvalspaden in zijn arsenaal en heeft aan één speldenprik genoeg om de ballon van de verdediger te laten barsten.

Rolf van Wegberg was eerder te gast bij de Bèta Balie in een aflevering van Professoren in de Theater Arena met als thema ‘Geld is slechts een getal in de computer’, waar hij vertelde over het witwassen van bitcoins. Op deze avond neemt hij ons verder mee in de wereld van malware, botnets, bitcoins en de krochten van het dark web.

Visit the location's website here.