Van Leeuwenhoeklezing: Groene Energie… En dan? 

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Groene Energie… En dan? 

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 19 oktober: Van Leeuwenhoeklezing met prof. Han La Poutré van 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Groene Energie… En dan? 

Groene energie is onderdeel van een duurzame toekomst. Energie uit groene bronnen, zoals de zon, wind, biomassa en water, wordt steeds belangrijker. Langzamerhand wordt steeds meer energie op groene wijze verkregen. Ook is steeds meer energieverbruik groen, zoals door de elektrische auto’s. Dus de groene energie komt er aan. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit alles ook echt gaat werken, in een groene toekomst? We willen immers niet steeds op de weersvoorspellingen letten om te zien wanneer we de wasmachine laten draaien. Of met onze buren afstemmen wie wanneer zijn auto mag opladen. Waarom spelen ICT, computers en data een steeds belangrijkere rol bij de toename van groen? Waarom moeten we een computertje in huis hebben om van alles te regelen? Zullen we zelf handelaar worden van energie en kost ons dat dan veel tijd? Of gaan we samen met onze buren en vrienden onze energiezaken regelen met behulp van ICT? Wordt Google het belangrijkste bedrijf in de energiesector? En niet in de laatste plaats: vinden we het wel OK als (energie)bedrijven of buren zouden kunnen zien wanneer we ons douchen?

Visit the location's website here.