Van Leeuwenhoeklezing: Het energieke individu – Hoe word ik zelf energieneutraal?

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Het energieke individu – Hoe word ik zelf energieneutraal?

Na de lezing zal Andy van den Dobbelsteen voor geïnteresseerden een rondleiding geven door het Prêt-à-Logerhuis op de TU-campus. Graag fiets meenemen als u hiervan gebruik wilt maken.

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 14 december: Van Leeuwenhoeklezing met prof. Andy van den Dobbelsteen van 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Het energieke individu – Hoe word ik zelf energieneutraal?

De Europese Unie, de Nederlandse regering, de grote steden en ook Delft, ze hebben het allemaal: de wens om op bepaalde termijn energieneutraal te zijn.

Wat houdt dat in, en vooral: hoe komen we er? Wat kunnen we zelf doen?

Het is duidelijk dat overheidsambities niet vanzelf bewaarheid worden. De duurzaamheidsdoelen waar we als maatschappij voor staan kunnen alleen gerealiseerd worden als alle sectoren en lagen van die maatschappij meedoen. Wil Delft als stad energieneutraal worden, dan moeten automatisch ook alle Delftse overheidsinstellingen, bedrijven en ja, ook alle Delftse burgers energieneutraal worden.

Wat betekent het om als individu energieneutraal te worden?

Aan de hand van zijn eigen worsteling met deze vraag zal Andy van den Dobbelsteen laten zien waar u allemaal rekening kunt houden voor een energieneutraal huishouden. Daarbij zal hij niet alleen ingaan op energiegebruik van het huis en de daarin gebruikte apparaten, maar ook op persoonlijk vervoer, eetgedrag en het gebruik van kleding en spullen.

Andy van den Dobbelsteen zal ook ingaan op Prêt-à-Loger, het energieneutrale rijtjeshuis, waarmee zijn studenten en hijzelf afgelopen zomer veel prijzen wonnen op de Solar Decathlon, de Olympische Spelen van het duurzaam bouwen.

Visit the location's website here.