Van Leeuwenhoeklezing: Slimme robots – van zelfrijdende auto’s tot robotvliegjes

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Slimme robots – van zelfrijdende auto’s tot robotvliegjes

Van Leeuwenhoeklezing – Technologie is overal

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten?

Zondag 13 maart 2016, 11.00-12.00 uur in het Science Centre TU Delft aan de Mijnbouwstraat 120. Toegang gratis. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre, krijgt u korting op uw entreebewijs.

Slimme robots – van zelfrijdende auto’s tot robotvliegjes

Robots gaan onze samenleving indringend veranderen. De laatste jaren is er een enorme vooruitgang geboekt op het gebied van slimme robots. Het meest prominente voorbeeld is wellicht de zelfrijdende auto. Zo hebben Google auto’s succesvol honderdduizenden kilometers afgelegd, zowel in als buiten de stad. Verder is er elke week wel een nieuw bericht over drones die pakketjes af gaan leveren of eten rondbrengen in een restaurant.

Maar waar staan we nu echt? Hoe zit de intelligentie van de huidige slimme robots in elkaar? En wat kunnen we verwachten richting de toekomst? In deze lezing zal Guido op deze vragen ingaan, waarbij hij vertelt over de intelligentie van zowel grote zelfrijdende auto’s als kleine “robotvliegjes”. Deze laatste categorie zal ook live aanwezig zijn bij de lezing voor een demonstratie.

Visit the location's website here.