Van Leeuwenhoeklezing: Veiligheid in de luchtvaart

Recording: Van Leeuwenhoeklezing: Veiligheid in de luchtvaart

Technologie is overal

Van kijkoperatie tot spoortunnel, van windmolen tot satelliet, technologie is overal. Bij de TU Delft onderzoeken, bedenken en ontwerpen we technologie. Zo beïnvloeden we ook uw dagelijks leven. Wilt u daar meer van weten? Kom dan naar de lezing van prof. Bob Mulder over “veiligheid in luchtvaart”..

Van Leeuwenhoeklezing

De Van Leeuwenhoeklezing is voor iedereen die meer wil weten over technologie en de TU Delft. De lezing van prof.Bob Mulder op zondag 13 november 2011 is de tweede in een reeks.

Bij het ontwerp, productie en gebruik van vliegtuigen staat veiligheid op de eerste plaats. Toch gebeuren er ongelukken. Op 25 februari 2009 crashte een Boeing 737 van Turkish Airlines voor de landing op Schiphol. En op 1 juni 2009 stortte een Airbus 330 van Air France in de Atlantische oceaan. Hoe is dat mogelijk? Is luchtvaart wel zo veilig als we denken? Wat is de achtergrond van ongevallen? Daarover gaat de Van Leeuwenhoeklezing van prof. dr. ir. Bob Mulder op zondagmorgen 13 november in het Science Centre Delft.

Prof. Mulder is hoogleraar besturing en simulatie aan de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Als oud-gezagvoerder Boeing 767-300 ER is hij als geen ander in staat om de veiligheid van de luchtvaart te behandelen vanuit het perspectief van de wetenschap en de vliegers. Luchtvaart mag dan wel tot de veiligste vervoerssystemen behoren, maar wat kunnen we doen om de veiligheid nog verder op te voeren? Waarbij de spreker er geen twijfel over zal laten bestaan dat luchtvaart een van de indrukwekkendste prestaties van de mensheid is. Vliegen met een snelheid van tegen de 1000 kilometer per uur, bij een brandstofconsumptie waar de meeste auto’s niet aan kunnen tippen, mag van de hoogleraar gerust een technisch wonder worden genoemd.

Deze lezingenreeks wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Delft. Als u na afloop van de lezing een bezoek wilt brengen aan het Science Centre krijgt u korting op uw entreebewijs.

Visit the location's website here.