VeerEvent Delft | Kiezen voor Kwetsbaarheid

Recording: VeerEvent Delft | Kiezen voor Kwetsbaarheid

Gratis & vrij toegankelijk pre-symposium in Delft voor studenten, om kennis te maken met de VeerStichting. Dit jaar is het thema “Kiezen voor Kwetsbaarheid”.

De angst voor kwetsbaarheid is groot. Kwetsbaarheid wordt vaak gezien als een zwakte. Of het nou een kwetsbaarheid is van een functionerend systeem, of een kwetsbaarheid van jou als persoon: iedereen heeft met kwetsbaarheid te maken.
Wat vaak wordt vergeten is dat het erkennen en benutten van het kwetsbare juist waardevol kan zijn, vooral in onze snel ontwikkelende wereld. Kwetsbaarheden bieden de mogelijkheid tot verandering. Dient men kwetsbaarheden daarom aan het licht te brengen in plaats van te verbergen? Kun je succesvol innoveren zonder oog te hebben voor de kwetsbare aspecten van de ontwikkeling van mens, cultuur en natuur? Hoe kunnen ontwikkeling en groei duurzaam zijn, als het kwetsbare wordt vergeten of onderdrukt?

Dit jaar kiest de Veerstichting voor kwetsbaarheid, en bij het pré-symposium in Delft willen we hiervan alvast een voorproefje geven samen met 3 gastsprekers, welke komende week bekend zullen worden gemaakt. We zullen afsluiten met een borrel bij Huszar.