Studium Generale (SG) opent het nieuwe seizoen met een volle agenda met veel mooie programma’s op de rol. En met de opening van het Academisch jaar 2021-2022 TU Delft mogen wij jullie gelukkig weer ontvangen!
Nog wel in beperkte capaciteit, maar ook via livestream blijft het mogelijk om onze activiteiten te volgen.  Een kleine greep uit het aanbod van komend najaar:

Slavernijgeschiedenis van Nederland
Studium Generale brengt in samenwerking met Theater de Veste een serie van vijf lezingen met een mooie line-up aan sprekers. Met o.a. aandacht voor het 400-jarig bestaan van de West Indische Compagnie en de relatie van de stad Delft met slavernij.

The Lipkens Lectures
In deze nieuwe lezingenreeks duiken we samen met het Erfgoedteam van de TU Delft Library in de geschiedenis van het ingenieurschap. Wat betekende het vroeger om ingenieur te zijn? Hoe ontwikkelde de rol van technologie zich in de maatschappij, en hoe plukken we daar vandaag de dag nog steeds de vruchten van? En wat kunnen ingenieurs leren van de geschiedenis van wetenschap en technologie?

Global Philosophies
Een reeks waarin we naar de wereldproblematiek kijken door een andere bril, van filosofie en denkwijzen wereldwijd. Doel is kennismaken met andere manieren van denken van over de hele wereld en onze kennis te verbreden door middel van filosofie, poëzie, theater, muziek, en andere kunst- en cultuurvormen.

Bekijk het hele programma voor het najaar hier!

Onze activiteiten worden op diverse locaties op de campus en in de stad Delft georganiseerd, zijn vrij toegankelijk en meestal gratis. Wij nodigen studenten en geïnteresseerden van harte uit om onze lezingen, debatten, workshops bij te wonen.

Wil je onze nieuwsbrief met ons actuele programma ontvangen? Geef je mailadres dan door aan sg@tudelft.nl of kijk op:

Heb je een vraag, opmerking of idee? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Toch een lezing gemist?
Een groot deel van de lezingen wordt opgenomen en is beschikbaar op onze website, zodat je deze nog eens rustig kunt bekijken.

Graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
Team SG: Yannick, Sanne, Lester, Klaas Pieter, Brigitte en Yolanda