Broodje Filosofie: Hoezo, ijdel?

Recording: Broodje Filosofie: Hoezo, ijdel?

Viermaal per semester organiseert Studium Generale een Broodje Filosofie, waarbij we in de lunchpauze een korte en bondige filosofische bite behandelen. Kom dus voor de Grote Levensvragen langs in de HIVE in de TU Library. En van filosofie krijg je honger, dus voor een broodje wordt gezorgd, maar op = op!

Hoezo, ijdel?

Hoe vaak kijk jij op een dag in de spiegel? En hoeveel tijd besteed je aan je kledingkeuze en het beheren van je facebookprofiel? Welke boeken laat je nonchalant slingeren, zodat anderen weten wat je leest? We lijken allemaal bezig met ons image: we worden immers graag gezien.

Gelukkig hoeven we ons niet te schamen, want ijdelheid is zo slecht nog niet! Althans, dat schreef Frank Meester in zijn boek Zie mij, waarin hij vertelt over de deugd van ijdelheid. In dit Broodje Filosofie laat hij je zien waarom ijdelheid geen zonde is, maar de wereld juist een betere plek maakt!

Frank Meester

Samen met zijn broer Maarten is Frank Meester bekend van zijn columns in onder andere Filosofie Magazine en De Volkskrant. Bovendien hebben ze samen inmiddels acht boeken gepubliceerd! In ijdelheid is Frank niet alleen een filosofisch expert, maar ook ervaringsdeskundige: in 2012 werd hij door het tijdschrift Glossy genomineerd als Meest Sexy Man van Nederland.

Visit the location's website here.