BROODJE POLITIEK: DE ONGEKENDE DOMINANTIE VAN AZIE IN DE 21E EEUW

Gratis toegang
Na de overwonnen (?), diepe financieel-economische crisis wordt de westerse wereld op dit moment gekenmerkt door een relatief lage economische groei, politieke turbulentie (in de VS, in het VK en in de EU als geheel) en een gevaarlijke strategische besluiteloosheid.

In Azië daarentegen zijn verschillende landen, zoals China, India, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea onstuimig gegroeid. En Japan is nog steeds de derde nationale economie ter wereld. Maar ook in technologisch opzicht zijn deze landen giganten. China is bovendien met een indrukwekkend internationaal investeringsprogramma bezig de wereld politiek-financieel-economisch aan zich te binden.

Hoe loopt dit avontuur af? In ieder geval lijkt het duidelijk dat  het zwaartepunt in de wereld zich langzaam maar zeker verplaatst van het Westen naar het Oosten. Wat zijn hiervan de implicaties?

Prof. Dr. Rien T. Segers is hoogleraar em. Aziatische bedrijfscultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is verbonden aan Clingendael, Instituut voor Internationale Betrekkingen in Den Haag en is regelmatig gasthoogleraar in China, Japan,  Zuid-Korea en in de VS.

Visit the locations website here.