Het Nieuwe Denken – Documentaire over drie jonge filosofen

De documentaire

Onder leiding van Jeroen Berkvens volgen vier jonge filmmakers drie jonge filosofen die hun leven wijden aan het proberen te begrijpen van wat er om hen heen gebeurt. Gewapend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en hun eigen verstand proberen deze twintigers de ‘volwassen wereld’ waar ze in terechtkomen te duiden en tegelijkertijd hun weg erin te vinden.

Arjen Kleinherenbrink, Naomi Jacobs en Haroon Sheikh staan je in deze film te woord over de vraagstukken van nu. Ieder gebruikt hiervoor zijn eigen achtergrond en geeft je zo een unieke blik op de wereld en toekomst.

Haroon Sheikh is aanwezig tijdens deze middag en zal na het vertonen van de documentaire in gesprek gaan met het publiek. Haroon bestudeert maatschappelijke trends van opkomende regio’s en nieuwe technologieën. Hij promoveerde aan de VU met zijn proefschrift over de relatie tussen modernisering en traditie, getiteld Embedding Technopolis. Naast zijn werk als researcher bij een internationale investment bank publiceerde hij over de Arabische Lente, de financiële crisis en de toekomst van de Nederlandse economie. Daarvoor studeerde hij filosofie, politicologie en bestuurskunde in Oxford en Leiden. Momenteel is hij bekend als gastspreker bij de College Club, Het Filosofisch Kwintet en verzorgde hij voor Broodje Filosofie het antwoord op de vraag Hoezo, kosmopoliet?.

Visit the location's website here.