Kerstconcert: Puer Natus

Puer Natus

Vocaal ensemble Cantatrix zingt een kerstprogramma onder de titel Puer Natus,door het evangelie van Lucas symbool geworden voor de heilige geboorte. Een geboorte die door de eeuwen heen inspiratie heeft geleverd voor schrijvers, dichters, schilders, en uiteraard ook componisten. Het programma op dit feestelijke thema stamt gedeeltelijk uit de Spaanse en Latijns-Amerikaanse barok.

De muziek in dit programma leidt van de eenvoudigste coplas tot majestueuze dubbelkorigheid. van  befaamde motetten van grootmeesters als Francisco Guerrero en Tomás Luis de Victoria tot eenvoudige carols Maar ook Rachmaninoff, Poulenc en Britten ontbreken niet. Het programma, wordt afgewisseld met instrumentale en solistische intermezzi.

Cantatrix is een semiprofessioneel kamerkoor. De koorklank die het handelsmerk van het ensemble vormt is het resultaat van hoge individuele zangkwaliteiten gecombineerd met grote saamhorigheid binnen de groep.

De resultaten liegen er niet om: internationale concertreizen voerden Cantatrix naar concertpodia in vele landen en naar groeiende erkenning. België, Engeland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Polen, Wit-Rusland en Finland, met allerlei prijzen bij concoursen en festivals van niveau. Het koor heeft zelfs diverse keren in hetzelfde programma gestaan als de fameuze King’s Singers.